17 May
17May

 Ez legfőbb összetevője a kötőszöveteknek, szerveknek, ínaknak, bőrnek és az izmoknak. Lényeges szerepe van abban, hogy  a bőr és a szövetek rugalmasak, feszesek legyenek, valamint táplálja a hajat, a bőrt és a körmöket.

A kollagén jótékony hatásai

Bőr, haj és körmök - A kollagén képes serkenteni a haj és a körmök növekedését, továbbá utóbbiakat sokkal erősebbé és rugalmasabbá varázsolja, aminek köszönhetően azok ritkábban törnek le. Segíthet megakadályozni a hajhullást is, és dúsabbá teheti a hajunkat. A bőrünkre is jótékony hatással van, hiszen feszesebbé varázsolja azt, aminek következtében elhalványulnak a ráncok. 

Ízületek és csontok - A kollagén azáltal, hogy növeli a csontok, a porcok, az inak és az ízületek rugalmasságát, egyben erősíti is azokat, hiszen sokkal stabilabbak lesznek. A rendszeres kollagén fogyasztással enyhíteni lehet a sportolás következtében kialakuló ízületi fájdalmakat, valamint csökkenthető a sérülések esélye.

Izomépítés és regeneráció - A kollagén bevitelével segíthetjük az izmok regenerációját, aminek köszönhetően könnyebben tudunk izmokat építeni, hiszen támogatja az izomsejtek képződését. A kollagén fogyasztása edzés során azért is szükséges, hogy az izmok erősek legyenek és megfelelően működjenek. Egyes kutatások szerint, a szedése elősegítheti az izomfehérjék, például a kreatin szintézisét, valamint stimulálhatja az izomnövekedést edzés után.

Bélrendszer és emésztés - A kollagén képes enyhíteni az emésztési problémákon, mivel gyulladáscsökkentő hatása is van, segíthet az irritábilis bél szindróma tünetein. Ezeken kívül segíti az egészséges bélfal fenntartását, aminek köszönhetően sokkal könnyebben tudja felvenni a szervezetünk a tápanyagokat, a vizet és az ásványi anyagokat.

Fellép az ízületi fájdalom ellen - Ahogy csökken a szervezetben a kollagén mennyisége, úgy nő a ízületi rendellenességek, például az osteoarthritis vagyis az ízületi porckopás kialakulásának kockázata. A kollagén-kiegészítők szedése javíthatja az ízületi porckopás tüneteit és csökkentheti az ízületek fájdalmát.Védheti a szív egészségét - Megfelelő mennyiségű kollagén nélkül az artériák fala gyengévé és törékennyé válhat, ami az artériák szűkületével jár. Az érszűkület szívrohamhoz és szélütéshez vezethet.Megakadályozhatja a csontritkulást - A csontok kollagénrostokból épülnek fel, ezért a kollagénes táplálék-kiegészítők segíthetnek megakadályozni a csontritkulást. Ahogy az életkor előrehaladtával csökken a szervezet kollagénszintje, úgy a csonttömeg is, ez csontritkuláshoz vezethet.Az alvás és a kollagéntermelés

Az alvás első szakaszában felkészül a test a regenerálódásra: a szervezetünk megkeresi a rendelkezésére álló kollagén állományt, átalakítja olyan anyagokká, amelyeket felhasznál a regeneráláshoz. A bőr sejtjei a mélyalvás szakaszaiban éjjel kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal, köszönhetően az alvás közbeni fokozott kollagén termelődésnek, de csakis alacsony kortizol (stresszhormon) szint esetén termel a szervezet megfelelő mennyiséget. Ez az oka annak, hogy a kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztását az esti időszakban javasoljuk, hiszen minél többet juttatunk a szervezetünkbe, annál több termelődik majd az alvás első szakaszában.

Tudatos táplálkozással tudjuk növelni a szervezetünk kollagén ellátottságát, viszont a táplálékkal bevitt kollagén nagy molekulákból épül fel, így szervezetünk nehezen tudja feldolgozni, így csupán töredékük tud hasznosulni. A Diamond Family Kollagén folyadék halból 10000mg és a Diamond Family Joint support ízületvédő keverék a kollagént peptidek formájában tartalmazza, amelyek molekula tömege jóval kisebb, folyékony kiszerelésének köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban hasznosul, valamint könnyen emészthető.

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.